Afstudeerproject: ontspanning en werk.

Concept.

Een van de eerste dingen die in je opkomen bij een kantoor is massa mensen die werken achter een bureau. Hoe meer mensen in een ruimte hoe beter. Saaie en donkere kleuren. Liever waar je niet graag met zin heen gaat. Door het te onderscheiden van andere kantoren en bedrijven is met het concept de bedoeling dat ze met veel plezier naar werk toegaan, dat ze het als prettig ervaren.

Het concept met thema ‘vakantie’ past goed bij TOMTOM. Doordat TOMTOM zorgt dat je overal kan komen, zowel binnen als buitenland is dit een vertaling van het werk wat zij leveren aan de mensen. Deze mensen hebben een bestemming en hier helpen ze elkaar mee. Het is de bedoeling dat ze werken en kunnen ontspannen op werk. Voor de rust en de concentratie. Vakantie geeft je rust en dan is het handig als je dit in een kantoorruimte kan combineren.

Wie wilt nou niet lekker op vakantie naar Frankrijk, Spanje, Italië ect. En de tijd die je hebt is ook zo kort, het gaat super snel voorbij en voor je het weet ben je weer thuis… Om een beetje van dat gevoel te gebruiken bij het inrichten van het kantoor zullen de mensen zich fijner voelen op hun werk, minder stress en vrolijker tegen collega’s en klanten.

In dit conceptbeeld kan je de sfeer van vakantie al goed zien, door de kleuren en de materialen, bloemen en planten. De kleuren die gebruikt worden voor de basis producten worden weergegeven in de eerste afbeelding (de foto van het huis). Bij de basis producten wordt gedacht aan de vloer bureau, bureaustoelen, banken en zitjes. Voor de planten, bomen en bloemen worden felle, pastel en aarde – tinten gebruikt.

De ruimte van het kantoor wat ingericht moet worden krijgt het gevoel van vakantie, een klein dorpje in Frankrijk dicht bij het strand. Zo lief en karaktervol. De ruimte wordt ook voorzien van bloeiende bloemen, bomen en planten. Ook houten luifels werken mee aan het gevoel en de terraszitjes.

Later uit onderzoek is gebleken wanneer er 15 minuten extra word geslapen op werk er een beter resultaat is.

PD_3_File_001 PD_4_File_001 PD_4_File_002 PD_5_File_001 PD_5_File_002 PD_6_File_001 PD_6_File_002 PD_7_File_001

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>